Simonlyvergelijken.net

Tele2 stunt nog steeds met haar prijzen en toestellen. De provider kan mobiele abonnementen met toestel voor een lage prijs aanbieden via toestelsubsidies. Ruim een half jaar na de opening van het 4G-netwerk, stunt de provider nog steeds met de prijzen. Dat blijkt uit onderzoek van GSM Helpdesk.

Tele2 als agressieve prijsvechter

Vorig jaar november opende Tele2 haar 4G-netwerk. Sinds het openen van een eigen netwerk stelt de provider zich op als een agressieve prijsvechter. De aanbieder heeft inmiddels de grootste databundels van Nederland.

De prijzen van mobiele abonnementen liggen onder de prijzen van directe concurrenten KPN, Vodafone en T-Mobile. De prijs voor een abonnement met toestel is ook fors lager, blijkt uit het onderzoek.

Certificering door Apple

In maart werd Tele2 door Apple gecertificeerd om ook iPhones te mogen verkopen. De provider stuntte met de prijzen voor iPhones. Dat leek een tijdelijke actie te zijn, maar uiteindelijk bleven de lage prijzen.

Tele2 geeft nu permanent hogere subsidies op de nieuwe toestellen zodat de ‘Total Cost of Ownership’ tot de laagste kosten op de markt behoren. Deze kosten zijn de totale kosten die klanten in hun hele contractstermijn betalen.

KPN en T-Mobile

Uit het onderzoek blijkt dat KPN en T-Mobile duurder zijn dan Tele2. Vodafone is met afstand het duurste als het gaat om de grootste databundels. Wel geldt dat de abonnementen van KPN en T-Mobile geschikter zijn voor in het buitenland.

In de meeste gevallen is KPN duurder. Het verschil bedraagt soms tot wel 1100 euro over een periode van 2 jaar. Er wordt dan uit gegaan van het grooste abonnement: 24 gigabyte.

Tegenaanval

T-Mobile gaat vol in de tegenaanval; deze week werd bekend dat de aanbieder haar grootste abonnement vergroot naar 20 Gigabyte. Daarmee komt de provider meer in lijn met Tele2 te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *