Simonlyvergelijken.net

Tele2 heeft vandaag haar Nederlandse 4G-netwerk in gebruik genomen. Bestaande klanten konden de afgelopen maanden al gebruikmaken van het 4G-netwerk, maar vanaf 12 november biedt de provider ook nieuwe abonnementen aan.

Vijf nieuwe abonnementen
Vanaf morgen biedt Tele2 vijf nieuwe 4G-abonnementen aan. De prijzen voor de abonnementen liggen tussen de 10 en de 35 euro per maand. De Tele2-klant mag straks 1, 1,5, 4, 8 of 24 gigabyte per maand aan data gebruiken. Klanten met een abonnement van 1 gigabyte kunnen 100 minuten per maand bellen of sms’en. Bij alle andere abonnementen kunnen klanten onbeperkt bellen en sms’en.

Tele2 gaat downloadsnelheden tot 225 Mbps en uploadsnelheden tot 35 Mbps aanbieden. Daarnaast kunnen klanten tegen het eind van het eerste kwartaal van 2016 ook via 4G bellen. De geluidskwaliteit verbetert daardoor naar HD audio.

Al een jaar operationeel
Officieel is het 4G-netwerk vanaf begin dit jaar al commercieel operationeel. Tele2 wist in 2012 de nodige vergunningen te verwerven, waardoor de mobiele aanbieder verplicht was om dit jaar nog 4G aan te bieden.

Het netwerk was begin dit jaar nog niet klaar, waardoor de provider een onaantrekkelijk pionierspakket moest aanbieden. Dat pakket koste 133 euro per maand, was alleen beschikbaar voor zakelijke klanten en kon alleen afgenomen worden in combinatie met een Samsung Galaxy S5, waarvoor 599 euro betaald moest worden.

Voor iedereen
Nu opent Tele2 het netwerk voor iedereen. Klanten kregen al gefaseerd toegang tot het netwerk. Daarbij konden ze gebruikmaken van hun bestaande abonnement. Dat verliep niet zonder slag of stoot en de uitrol van het netwerk liep een behoorlijke vertraging op.

Vanaf morgen kunnen alle Nederlanders een 4G-abonnement bij Tele2 afnemen en zich met een geschikte smartphone aanmelden op het nieuwe netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *