Simonlyvergelijken.net

De van oorsprong Zweedse telecomaanbieder Tele2 gaat vanaf 8 juni roaming afschaffen. Het gaat daarbij om Nederlandse klanten die in het buitenland gebruikmaken van hun abonnement.

Roam-like-at-home bij Tele2

Vanaf 8 juni krijgen Nederlandse abonnees bij roaming in de Europese Unie volledig de beschikking over de eigen bundel. Met de bundel kan gebeld, ge-sms’t en geïnternet worden alsof het verbruik thuis plaatsvindt.

Als de bundel op is, is er ook in het buitenland een optie om meer belminuten, sms’jes of data aan te schaffen. De tarieven zijn straks niet meer verschillend. De Nederlandse tarieven blijven leidend, in de hele Europese Unie.

Europese afschaffing

Tele2 past het beleid voor roaming aan in verband met de nieuwe Europese regels. Een week later, op 15 juni, schaft de Europese Commissie namelijk de aparte roamingtarieven bij alle providers af.

Nu betalen klanten nog extra als zij gebruikmaken van hun mobiele telefoon in een ander Europees land. Dat verandert straks; ze mogen dan bellen, sms’en en internetten alsof ze thuis zijn.

Andere providers

Tele2 is niet de enige provider die vervroegd de voorwaarden voor verbruik in het buitenland aanpast. Eerder pasten ook Vodafone, KPN en T-Mobile de voorwaarden aan. Daarmee is de aanbieder de laatste van ‘de grote vier’ die de nieuwe regels invoert.

De nieuwe regels gaan voor Tele2 in op 8 juni. De overige providers hebben 1 juni als startdatum genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *