Simonlyvergelijken.net

Mobiele aanbieder Tele2 krijgt een lening van 125 miljoen euro van de Europese Investeringsbank. Met dat geld wil de provider haar 4G-netwerken in Zweden en Nederland verder uitrollen. Dat meldt de aanbieder zelf.

Tele2 als provider voor 4G

Tele2 is de enige provider in Nederland die alleen een eigen 4G-netwerk heeft. Dat netwerk wil Tele2 nu nog verder uitrollen. Om het netwerk uit te breiden, leent de provider daarom 125 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB). De EIB doet een kapitaalinjectie, zodat Tele2 tot aan 2018 verder kan investeringen in haar netwerken in Zweden en Nederland.

Met het geld wordt de dekking van 4G vergroot en verdicht. Dat de EIB geld aan een commerciële partij is niet uitzonderlijk; de verdere uitrol van 4G draagt bij aan de Europese doelstellingen op het gebied van digitalisering.

Toegang tot breedband

De verdere uitrol van 4G draagt ook bij aan de doelstelling om in 2020 alle Europeanen toegang te kunnen bieden tot een breedband internetverbinding. Daarvoor is een minimum snelheid van tenminste 30 Mbps afgesproken. De 4G-netwerken van Tele2 zouden die snelheden kunnen behalen.

De Europese Investeringsbank is een onderdeel van de Europese Unie. De bank financiert bedrijven en instellingen die werken aan de doelstellingen van de Europese Unie.

Nieuwkomer

Met de verdere uitrol van 4G in Zweden en Nederland draagt het telecombedrijf bij aan de doelstellingen van de Europese Unie. Als nieuwkomer in Nederland zorgt de provider voor betere concurrentie. Daarom kon het telecombedrijf tegen ‘gunstige voorwaarden’ lenen, maar over die voorwaarden worden geen mededelingen gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *