Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Tele2 heeft de Loden Leeuw gekregen voor de campagne ‘De ouderen van Tegenwoordig’. Onderdeel van de campagne is een reclame op televisie waarin de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig te zien is. TROS Radar reikte de prijs uit.

Campagne Tele2

In november begon Tele2 met de campagne ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan.’ Met de reclame wil de provider 4G-abonnementen aanprijzen. Volgens kijkers van het televisieprogramma TROS Radar is het de irritantste reclame op televisie.

De Tele2-reclame kreeg maar liefst 48 procent van alle stemmen. De provider nam de Loden Leeuw sportief in ontvangst en stuurde een vertegenwoordiger om de prijs in ontvangst te nemen.

Jeugd van Tegenwoordig als ouderen

In de reclame is de rapformatie de Jeugd van Tegenwoordig te zien als een drietal senioren. Daarin doen ze een bijpassend dansje en liedje en prijst een voice-over constant een 4G-abonnement in. Volgens de kijkers van TROS Radar is de commercial daarom het irritantst. De Loden Leeuw wordt al sinds 2008 uitgereikt door het televisieprogramma.

Tele2 begon in november 2015 met een nieuwe marketingcampagne ter promotie van zijn nieuwe 4G-aanbod. De provider wilde zich met de campagne presenteren als ‘een vrolijke rebel die dingen anders doet’. De ouderencommercial werd sinds april uitgezonden, maar inmiddels heeft het telecombedrijf de commercial vervangen met een nieuwe commercial.

Goede resultaten

Ondanks het winnen van de Loden Leeuw heeft het telecombedrijf niets te klagen. De mobiele aanbieder kreeg er het afgelopen jaar namelijk 150.000 klanten bij. In het afgelopen kwartaal kwamen er 57.000 klanten bij en daarmee is het serieuze concurrentie voor KPN, Vodafone en T-Mobile.

Door zich op te stellen als prijsvechter trok het bedrijf veel nieuwe klanten aan. Het totale klantenbestand komt neer op zo’n 991.000 mobiele klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *