Simonlyvergelijken.net

Tele2 is gegroeid met 150.000 klanten. De provider maakte daarmee een flinke groei door na het openstellen van het 4G-netwerk vorig jaar. Afgelopen kwartaal wist de mobiele aanbieder 57.000 klanten binnen te halen.

Serieuze concurrentie

Tele2 is een serieuze concurrent voor KPN, Vodafone en T-Mobile aan het worden. Vorig jaar opende de aanbieder haar 4G-netwerk en sindsdien blijft de provider groeien. Dat is waarschijnlijk te danken aan haar agressieve marketingcampagne met de slogan ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan.’

De aanbieder stelt zich op als prijsvechter en die strategie werpt nu haar vruchten af. Dat valt terug te zien in de kwartaalcijfers: op dit moment telt het klantenbestand zo’n 991.000 mobiele klanten.

Tele2 als 4G-provider

Als enige in de wereld heeft Tele2 alleen een 4G-netwerk. KPN, Vodafone en T-Mobile bieden ook nog andere netwerken aan, zoals 2G (GSM) en 3G (UMTS). Voor Tele2 is dat een groot voordeel, want het telecombedrijf hoeft maar één netwerk te onderhouden.

4G is geschikt voor alle vormen van gebruik van de mobiele telefoon: snel mobiel internet en een stabiel netwerk om mee te bellen en te sms’en. Niet voor niets richt de provider zich vooral op mobiel internet.

Flinke afschrijving

Ondanks de stevige groei van het klantenbestand moest Tele2 toch zo’n 250 miljoen euro afschrijven op de Nederlandse activiteiten. Waarom, is niet bekendgemaakt. De provider bereikt naar verwachting voor het eind van 2016 de 1 miljoen klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *