Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Tele2 heeft een certificaat van Apple voor haar 4G-netwerk gekregen. Daarmee is de provider het vierde mobiele netwerk met een certificaat voor de iPhone. Klanten met een iPhone 6, iPhone 6S, 6 Plus of 6S Plus kunnen nu optimaal gebruikmaken van het netwerk.

Gebruikerservaring
Apple certificeert de mobiele netwerken zelf. Op die manier wil de smartphonegigant de beste gebruikerservaring garanderen. Zonder certificaat is het ook mogelijk verbinding te maken met het 4G-netwerk, maar uitgebreide opties als bijvoorbeeld 4G+ zijn dan uitgeschakeld.

Tele2 is wereldwijd een bijzondere speler. Het is één van de weinige telecomproviders in de wereld die een 4G-only netwerk heeft. De meeste andere providers bieden ook het oudere 3G en 2G nog aan.

Hogere downloadsnelheden
Omdat Tele2 gebruikmaakt van twee frequentiebanden (800 en 2600 MHz), konden iPhone-gebruikers alleen verbinding maken met één van beide frequentiebanden. Daardoor waren snelheden tot 100 Mbps mogelijk via de iPhone 6(S) (Plus).

Dankzij de certificering kan de downloadsnelheid nu verder omhoog, omdat Tele2 nu ook 4G+ aan Apple-gebruikers kan aanbieden. Daarbij worden twee verschillende frequentiebanden gecombineerd. De downloadsnelheid verdubbelt daardoor, naaar 225 Mbps.

Reseller
Nu Apple Tele2 officieel heeft goedgekeurd, mag het zich ook opwerpen als reseller. Dat houdt in dat de mobiele aanbieder vanaf vandaag ook Apple iPhones mag verkopen.

Daar is de provider meteen mee begonnen; vanaf vandaag kun je de iPhone 6S (Plus) of de iPhone 6 (Plus) bij een abonnement krijgen. De prijs voor het toestel zit dan bij de bundel inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *