Simonlyvergelijken.net

Tele2 heeft er in het eerste kwartaal van 2016 31.000 klanten voor mobiele telefonie bij gekregen in Nederland. De mobiele aanbieder profiteerde vooral van de verkoop van iPhones en de investeringen in het nieuwe 4G-netwerk. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers

Vertienvoudiging

Het aantal nieuwe klanten is vertienvoudigd. In 2014 verwierf de provider nog slechts 3.000 mobiele klanten. In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er 31.000 mobiele klanten bij. Dat is de sterkste aanwas in twee jaar tijd.

iPhone in assortiment Tele2

Tele2 schrijft de groei vooral toe aan het nieuwe 4G-netwerk en het aanbod van iPhones. Sinds kort heeft de provider een contract met Apple, waardoor Tele2 het recht heeft gekregen iPhones te verkopen. De aanschaf van een iPhone kan gecombineerd worden met de afname van een mobiel abonnement.

Daarnaast is de aanbieder begonnen met de uitrol van het eigen 4G-netwerk. Daardoor hoeven klanten van Tele2 voor 4G geen gebruik meer te maken van de netwerken van T-Mobile, waar de provider het netwerk voorheen van huurde.

Negatief bedrijfsresultaat

De omzet steeg met drie procent naar 1,4 miljard Zweedse kronen (157 miljoen euro). Helaas is dat voor de provider niet genoeg om van het negatieve bedrijfsresultaat van 3,4 miljoen euro af te komen. De omzet groeide een kwart op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie.

Tele2 is naast Nederland ook actief in Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Kazachstan, Kroatië en de Baltische staten. De totale omzet zakte vorig kwartaal met 1 procent. Dit jaar ligt het bedrijfsresultaat met 1,2 miljard Zweedse kroon 14 procent lager dan in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *