Simonlyvergelijken.net

Het nieuwe 4G-netwerk van Tele2 heeft de hoogste pieksnelheden van alle Nederlandse 4G-netwerken. Vodafone heeft het traagste netwerk. Dat komt vooral door technische problemen. Dat blijkt uit onderzoek van een website over providers.

4G+
Een website onderzocht wat de hoogste pieksnelheden bij verschillende providers zijn. De maximale theoretisch haalbare snelheid liggen op 225 Mbps. Het verschil tussen de snelheid in de praktijk en in theorie, is zo’n 73 procent bij Tele2. Daarmee komt het netwerk als beste uit de bus.

Bij T-Mobile en KPN ligt het verschil namelijk op 82 en 83 procent. Om de maximale snelheid te kunnen behalen, is 4G+ nodig. Er zijn nu tientallen smartphones op de markt die dat ondersteunen.

Vodafone en technische problemen
Vodafone kampte tijdens het onderzoek met technische problemen. Daardoor was het verschil tussen de praktijk en theorie zo’n 93 procent. De onderzoekers voerden het onderzoek uit met prepaid simkaarten van Vodafone. In de testperiode konden prepaid klanten van deze provider niet profiteren van de maximale snelheid. Daardoor zijn de resultaten negatief beïnvloed.

Overcapaciteit
Volgens telecomexperts is het niet vreemd dat Tele2 de hoogste pieksnelheden weet te bieden. Dat komt namelijk doordat de aanbieder het jongste netwerk op de markt heeft. Daardoor heeft het aanzienlijk minder gebruikers dan KPN, Vodafone en T-Mobile. Er ontstaat dan overcapaciteit, wat resulteert in hogere snelheden.

Op toestellen die alleen 4G-ondersteuning bieden, is Tele2 niet de snelste provider. Daar weet KPN het kleinste verschil tussen theoretische snelheden en maximale snelheden te bereiken. Het verschil zit daar op 74 procent. Bij Tele2 is dat 81 procent, bij T-Mobile 84 procent en bij Vodafone een verschil van 89 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *