Simonlyvergelijken.net

Tele2 heeft het afgelopen weekend haar 1 miljoenste klant verwelkomt. Het gaat goed met de provider; sinds de opening van het eigen 4G-netwerk is het klantenbestand van Tele2 met 20 procent gegroeid. De provider lanceerde haar eigen netwerk een jaar geleden.

Marketingcampagne

Dat het klantenbestand zo snel groeit, schrijven telecomexperts toe aan de felle marketingcampagne van Tele2. Daarnaast heeft de provider een bijzonder abonnementsaanbod; het concentreert zich op bijzonder grote databundels. En dat legt het telecombedrijf geen windeieren, want sinds de officiele opening van haar 4G-netwerk is het klantenbestand al met 20 procent gegroeid.

Afgelopen weekend behaalde de provider een belangrijke mijlpaal: de 1 miljoenste klant. Dana Dekker uit Zaandam werd feestelijk welkom geheten. Tele2 heeft daar een video over gemaakt.

Tele2 als challenger

De aanbieder wil zich in Nederland profileren als ‘challenger’. Het wil de markt open breken door zeer scherpe en unieke abonnementen aan te bieden. De provider biedt zelfs databundels tot wel 24 gigabyte. Daarnaast wil het de strijd aan gaan met andere providers door te concurreren op de prijs.

De mobiele aanbieder is nog relatief jong qua 4G-netwerk, dus moet het opboksen tegen de gevestigde orde. Sommige concurrenten zijn al tientallen jaren actief op de Nederlandse markt. De drie grootste aanbieders, KPN, Vodafone en T-Mobile, hadden al eigen netwerken. Tele2 moest een eigen netwerk opzetten en dat is gelukt. In minder dan drie jaar tijd heeft de aanbieder een eigen 4G-netwerk met landelijke dekking uit de grond gestampt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *