Simonlyvergelijken.net

Tele2 heeft vandaag het bellen via 4G geactiveerd. Daarmee is het de eerste provider die het mogelijk maakt om te bellen over het nieuwe netwerk. Tot op heden was 4G alleen beschikbaar voor mobiele internetverbindingen.

Minder afhankelijk van T-Mobile

Dankzij het nieuwe 4G-netwerk is Tele2 steeds minder afhankelijk van T-Mobile. De provider huurt namelijk het mobiele netwerk van T-Mobile om te kunnen bellen en sms’en. Maar vanaf vandaag kunnen sommige klanten gebruikmaken van het netwerk van Tele2. Zij kunnen gebruikmaken van ‘Voice over LTE’. Daarmee kunnen klanten bellen via het $G-netwerk.

KPN, Vodafone en T-Mobile testen al jaren met het digitaal bellen, maar hebben dat nog niet in hun netwerken ingebouwd. Voor hen is de druk ook minder groot, omdat zij ook nog 2G- en 3G-netwerken aanbieden.

Alleen 4G bij Tele2

Voor Tele2 is de noodzaak van bellen via het nieuwe, snellere netwerk groter dan bij andere providers. De aanbieder heeft namelijk alleen een eigen 4G-netwerk. Dat betekent dat de provider ideaal gezien alles via 4G moet afhandelen.

Telefoongesprekken werden tot nu toe doorgeschakeld naar het netwerk van T-Mobile. Door de implementatie van Voice over LTE kunnen klanten nu ook bellen via het 4G-netwerk van Tele2. Daarmee wordt de provider nog onafhankelijker van T-Mobile

Geschikte smartphone

Voor het bellen via het nieuwe netwerk is wel een geschikte smartphone benodigd. De meeste duurdere smartphones ondersteunen dit al. Apple en Samsung (vooral bij de Galaxy S-serie) bieden al ondersteuning voor Voice over LTE.

Wie niet over een geschikte smartphone beschikt blijft teruggeschakeld worden naar het netwerk van T-Mobile. Voor hen verandert er dus niets. Tele2 schakelt het bellen via het eigen netwerk vandaag voor de eerste klanten in. Op basis van ervaringen van deze klanten zal de provider de mogelijkheid om te bellen via het 4G-netwerk steeds meer uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *