Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Tele2 heeft Nederland nagebouwd in Frankrijk. In een Frans plattelandsdorpje staan nu Nederlandse symbolen, zoals straatbordjes, kaas en kroketten. Ook wordt er Nederlandse muziek gedraaid. Het gaat daarbij om een marketingstudent.

Overal Tele2

De actie werd gehouden tijdens Zwarte Zaterdag en was bedoeld om aan te tonen dat Nederlanders ook in het buitenland kunnen internetten alsof zij thuis zijn. Een Tele2 abonnement is overal te gebruiken.

De mobiele aanbieder liet een onderzoek uitvoeren naar het gebruik van mobiel internet in het buitenland. Uit het onderzoek bleek dat zes op de tien consumenten mobiel internet nog steeds uitzet in het buitenland.

Documentaire

Tele2 liet een mini-documentaire maken over het gebruik van mobiel internet in het buitenland. In de promotievideo valt te zien hoe een camper met een Nederlands gezin uit Oud-Beijerland vertrekt. Na de grens met België zet het gezin het mobiele internet al uit.

In de lange files op de Autoroute du Soleil valt een klein stukje Nederland te zien. Daar kan het gezin weer gewoon gebruik maken van mobiel internet. Het kan daar op dezelfde manier gebruikt worden als thuis.

Roamingtarieven

Uit eerder onderzoek blijkt dat veel consumenten hun mobiel internet uitschakelen in het buitenland, uit angst voor een hoge telefoonrekening. De Europese Commissie werkt al aan een oplossing daarvoor.

Op dit moment zijn de roamingtarieven vervangen door maximum toeslagen. Vanaf juli 2017 moeten de roamingtarieven helemaal afgeschaft zijn. Vanaf dat moment betaalt de consument net zoveel voor gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland als voor het gebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *