Simonlyvergelijken.net

Tele2-klanten die geen 4G afnemen, kunnen hun contract niet meer verlengen. Nieuwe klanten kunnen alleen nog een abonnement met 4G afsluiten. Daarom moet de klant ook beschikken over een toestel dat de snelle techniek aankan. Tele2 wil op deze manier onafhankelijk worden van T-Mobile.

Tele2 baart wereldwijd opzien

Tele2 is in wereldwijd opzicht een bijzondere provider. De mobiele aanbieder heeft namelijk alleen een eigen 4G-netwerk. Vrijwel alle andere providers in de wereld hebben ook een eigen 2G of 3G netwerk. Deze aanbieder heeft dat niet, maar dat is geen nadeel voor Tele2; de kosten zijn daardoor lager.

De provider huurt voor 3G een netwerk van T-Mobile. En dat is een kostbare zaak, want het 4G netwerk heeft inmiddels genoeg dekking om klanten in heel Nederland te kunnen laten bellen en sms’en. Het oude netwerk wordt te duur.

Nieuwe regels

Iedereen die vanaf 1 februari een contract afsluit of verlengd bij Tele2, moet een smartphone hebben met een geschikte 4G-ondersteuning. Klanten die dat niet hebben, worden per e-mail en SMS gewaarschuwd dat zij een ander toestel in gebruik moeten nemen.

Wie geen gehoor geeft aan de waarschuwing wordt geblokkeerd. De klant kan dan niet meer bellen, sms’en en internetten. De meeste smartphones van na 2013 beschikken al over de mogelijkheid voor 4G.

Geen contractbreuk

De blokkade van een abonnement is geen contractbreuk, omdat het contract al is afgelopen. In Nederland mogen providers zelf bepalen welke voorwaarden worden gesteld om een contract te kunnen afsluiten.

Voor bestaande klanten verandert niets, zolang het lopende contract niet verlengd wordt. Bestaande klanten zonder een geschikte smartphone kunnen dus nog steeds bellen, sms’en en internetten via Tele2 op het netwerk van T-Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *