Simonlyvergelijken.net

Tele2 gaat voor het eind van dit jaar haar eigen 4G-netwerk openstellen voor consumenten en zakelijke gebruikers. Een eigen 4G-netwerk stond al langere tijd op de planning van Tele2. De provider kan het netwerk nu sneller dan verwacht introduceren.

Zelf opgebouwd
In plaats van het 4G-netwerk bij een grote provider te huren, heeft Tele2 haar eigen netwerk vanaf de grond af opgebouwd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Tele2’s landelijke glasvezelnetwerk en een site sharing overeenkomst met T-Mobile. De provider bemachtigde begin 2013 de mobiele frequentie licentie om een eigen 4G-netwerk te mogen bouwen.

Twee jaar geleden nam Tele2 de eerste 4G-antenne is gebruik. Nu heeft Tele2 voor 90 procent van de Nederlanders dekking op het 4G-netwerk. Daarbij gaat de provider uit van verbruik buitenhuis. Daarmee ligt de provider op schema.

Eerste kwartaal volgend jaar
Tele2 gaat nog voor het eind van dit jaar het snelle internet aanbieden aan consumenten en zakelijke gebruikers, maar de dekking zal nog niet landelijk zijn. In lijn met de eerdere prognoses van Jeff Dods, CEO van Tele2 Nederland, zal de provider tegen het einde van het eerste kwartaal volgend jaar landelijke dekking bieden.

De provider kondigt ook aan voor het eerst een eigen winkel in Nederland te openen. Dat zal in het vierde kwartaal van dit jaar gebeuren. Waar de winkel precies komt, en wat er precies verkocht wordt, is nog niet bekend. Volgens Tele2 volgend die details later. De aanbieder van mobiele telefonie deed de aankondiging voor de nieuwe winkel en de opening van het 4G-netwerk tegelijk met het bekendmaken van haar bedrijfsresultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *