Simonlyvergelijken.net

Mobiele telefoon- en data-abonnementen kunnen in de directe toekomst veel goedkoper worden. Daar gaat Tele2 van uit. CEO Allison Kirkby zegt dat in een gesprek met Telecompaper.

Eigen netwerk
Sinds kort heeft Tele2 in Nederland een eigen mobiel 4G-netwerk. De mobiele aanbieder bood al langere tijd diensten in Nederland aan, maar die diensten werden ingekocht bij T-Mobile. Nu Tele2 een eigen netwerk heeft, wil het telecombedrijf het Zweedse businessmodel introduceren.

Dat betekent dat de prijs van het toestel en de prijs van het abonnement worden losgekoppeld. Volgens Kirkby kiest Tele2 er op die manier voor niet het toestel, maar de kwaliteit van de verbinding te subsidieren.

Meer nadruk op data
Tele2 wil ook meer nadruk leggen op mobiele data. Vooral de grotere databundels krijgen meer focus. Allison Kirkby zegt dat de abonnementen van Tele2 op die manier vijftien tot dertig procent goedkoper worden.

De focus op mobiele data komt ook uit Zweden. Daar verbruikt men veel meer data dan in Nederland. Het gemiddelde dataverbruik in Zweden komt uit op 3,2 gigabyte per maand per persoon. In Nederland is dat ongeveer 350 MB.

Tele2 wil data-oorlog
Zoals we een paar jaar geleden een prijzenoorlog bij de supermarkten hebben gezien, moeten we nu een data-oorlog verwachten, zegt Tele2. De provider wil deze zelf ontketenen. Daarbij is het zaak dat Nederland veel meer mobiele data gaat verbruiken.

Tele2 verwacht daarmee genoeg kansen voor groei. Het bedrijf wil grotere databundels aanbieden, waardoor de klant minder geneigd is om naar de openbare WiFi-netwerken over te schakelen.

Meer veiligheid
Volgens Tele2 gaan die grotere, goedkopere abonnementen ook een veiligheidsproblemen oplossen. Openbare WiFi-netwerken zijn over het algemeen niet erg goed beveiligd. Wachtwoorden, e-mailverkeer en andere informatie kunnen afgetapt worden.

Wanneer de prijzen daadwerkelijk omlaag gaan en de abonnementen groter worden, is niet genoemd. Kirkby noemde bij Telecompaper slechts ‘de directe toekomst’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *