Simonlyvergelijken.net

Telecomprovider T-Mobile zet de komende tijd op een groot aantal festivalterreinen extra zendmasten neer, zodat het dataverkeer aldaar beter kan worden verwerkt. De functie van de masten is het leveren van het eigen 4G-netwerk aan de grote mensenmassa’s die tijdens evenementen toestromen. In het verleden was dat vaak niet mogelijk, omdat het netwerk de grote drukte niet aankon.

Afgelopen weekend werden op Pinkpop in het Limburgse Landgraaf de eerste masten geplaatst. Vier stuks hebben daar een weekend lang dienst gedaan voor zo’n zeventigduizend mensen per dag. Deze masten op wielen, zogeheten C.O.W.S. (Cells on Wheels), worden vaker ingezet in gebieden waar het netwerk niet is ingesteld op de hoeveelheid dataverkeer, zoals een evenemententerrein.

Dat de masten het naar alle waarschijnlijk goed hebben gehouden, blijkt wel uit het feit dat ook komende zomer meer van dit soort masten wordt ingezet. Onder andere de telecomwebsite Telecompaper weet bijvoorbeeld te melden dat dergelijke masten ook in onder meer Amsterdam Open Air, Indian Summer Festival, Defqon, Milan Festival, Awakenings, Extrema Outdoor XO, Concert at SEA, Dance Valley, Lowlands, Zwarte Cross Festival en Mystery Land, Solar Weekend Festival en Decibel Outdoor Festival te gebruiken zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *