Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder T-Mobile heeft veel klanten gewonnen, maar veel omzet verloren. Zowel de omzet als de winst daalde met percentages in de dubbele cijfers. Dat blijkt uit de cijfers van het tweede kwartaal van 2016.

32.000 nieuwe abonnees voor T-Mobile

Het telecombedrijf kreeg er het afgelopen kwartaal zo’n 32.000 nieuwe abonnees bij. Daarentegen verloor T-Mobile wel 29.000 prepaid klanten. In totaal mocht de provider dus 3.000 nieuwe klanten verwelkomen.

Sinds 2012 verliest de mobiele aanbieder veel prepaid klanten. De uitstroom van prepaid klanten was de afgelopen tijd groter dan de aanwas van het aantal abonnees. Daardoor daalde het totale klantenbestand, maar T-Mobile krabbelt nu weer op.

Zorgen

Het aantal abonnees groeit al vijf kwartalen op een rij bij T-Mobile, maar financieel gaat het minder. Vertrekkend CEO Mark Klein is bezorgd over de flinke daling in de omzet en de winst van T-Mobile, maar tevreden over de flinke groei van het aantal klanten. Volgens Klein komt T-Mobile bij steeds meer consumenten ‘op het netvlies te staan’.

Consumenten geven minder uit

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat consumenten minder uitgeven aan mobiele abonnementen. De omzet per klant daalde naar 25 euro per maand, terwijl dit eerder nog 29 euro per maand per klant was.

De omzet daalde ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar met 11,7 procent naar 319 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde zelfs met 17,7 procent, naar 102 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *