Simonlyvergelijken.net

De mobiele provider T-Mobile wil graag 4G voor thuis aanbieden. De aanbieder deed daarvoor al proeven. Vandaag maakte T-Mobile bekend dat die proeven succesvol waren en dat er vervolg wordt gegeven aan de test. Een kleine groep deelnemers kon een half jaar thuis internetten via het 4G-netwerk.

4G voor Thuis

Vorig jaar december startte T-Mobile de pilot ‘4G voor Thuis’. Die pilot ging zo goed, dat de provider nu een grotere groep mensen wil bereiden. In augustus komt er een grote bèta waarbij meer mensen de dienst kunnen testen. Volgens de provider heeft 90 procent van de deelnemers aan de eerdere proef aangegeven de dienst te willen blijven gebruiken.

Het is niet de eerste provider die 4G wil inzetten als vervanging voor vaste internetaansluitingen. KPN experimenteerde daar ook al mee. KPN beperkte zich alleen tot buitengebieden. Dat deed T-Mobile niet; die wil actief concurreren met vaste internetaanbieders.

Nog niet overal beschikbaar

In 2016 zou internet overal beschikbaar moeten zijn, maar dat is nog niet het geval. In 2015 waren er nog een half miljoen huishoudens die niet kunnen beschikken over een vaste breedband internetaansluiting.

Dat komt vooral doordat zij te ver weg wonen van centrales en er ook geen mogelijkheid tot een glasvezelaansluiting is. Over het algemeen gaat het om huishoudens in buitengebieden en kleine plattelandsgemeenten.

Ook voor mensen met een vaste verbinding

Met de nieuwe test wil T-Mobile ook een andere groep klanten aanspreken. Die groep kan wel beschikken over een vaste breedband internetverbinding, maar er geen gebruik van maken. Daarbij valt te denken aan bewoners van woonboten of anti-kraakpanden.

1.000 klanten

De bèta in augustus wordt uitgevoerd met 1.000 klanten. De eerdere test werd uitgevoerd met 50 klanten. Wie mee wil doen aan het proefprogramma kan zich aanmelden via de website van T-Mobile.

Daarbij moet opgemerkt worden dat deelname niet gratis is. Deelnemers betalen maandelijkse abonnementkosten, afhankelijk van de gekozen internetbundel van 30, 100 of 200 gigabyte per maand. Daarnaast moet er eenmalig een 4G-router van 99,95 euro aangeschaft worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *