Simonlyvergelijken.net

T-Mobile Nederland werkt aan toepassingen die te maken hebben met het Internet of Things. Dat zijn toepassingen die verbonden zijn met het internet. Denk aan machines, sieraden, de thermostaat en zelfs de koelkast. De provider nodigt nu bedrijven uit om manieren te vinden om de techniek in te zetten.

Barbecue’s

T-Mobile trekt het land in en bezoekt verschillende bedrijven om er zo achter te komen wat de provider kan betekenen bij internet of Things. De mobiele aanbieder nodigt bedrijven uit om zich in te schrijven.

De provider komt dan langs op een barbecue met 3 tot 5 medewerkers. De bijeenkomsten duren een middag. T-Mobile wil ze klein houden, met een maximum tot 10 deelnemers. Volgens de aanbieder werkt de informele sfeer beter dan een vergaderzaal.

Ontwikkeling Internet of Things

T-Mobile benadrukt dat het geen kant-en-klare oplossingen biedt, maar dat dat samen met bedrijven op zoek wil gaan naar oplossingen binnen het Internet of Things-project. Aan het eind van de barbecue krijgen de deelnemers een set sensoren mee om te testen.

Er is geen nieuw netwerk nodig. Internet of Things werkt gewoon op het 4G-netwerk van de provider. Onlangs heeft T-Mobile al een voorbeeld van de technologie gedemonstreerd. Als voorbeeld gaf de provider een oplossing voor ‘smart parking’ op het Smart City evenement in Amsterdam.

Testen

De technologie is door providers en andere betrokkenen gestandaardiseerd en vastgelegd, maar de providers hebben nog tijd nodig om de technologie te testen op stabiliteit en betrouwbaarheid. Als dat goed gaat, wordt de techniek daarna commercieel uitgerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *