Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder T-Mobile heeft weer het beste netwerk van Nederland. Dat blijkt uit een onafhankelijke benchmark van het consultancybedrijf P3 Communications. Zelfs in internationaal opzicht is het Nederlandse T-Mobile netwerk de beste.

T-Mobile best getest

T-Mobile heeft het allerbeste netwerk, volgens het Mobile Benchmark rapport van P3 Communications. De provider scoort niet alleen goed in eigen land, maar ook internationaal gezien. Het telecombedrijf weet met haar netwerk 956 van de totaal 1000 punten te scoren.

De netwerken van KPN, Vodafone en Tele2 vallen overigens ook zeker niet tegen. Vodafone scoort bijvoorbeeld 931 punten, KPN 930 en Tele2 919. Daarmee zitten alle Nederlandse netwerken boven de 900 punten. De onderzoekers noemen dat ‘uitzonderlijk’.

Waarop wordt beoordeeld?

De onderzoekers van P3 Communications beoordeelden de providers op spraakverbindingen en dataverbindingen. Zo wordt bijvoorbeeld de snelheid, beschikbaarheid en dekking van een dataverbinding getest. Voor spraakverbindingen geldt dat de totstandkoming, stabiliteit, het aantal wegvallende gesprekken en de kwaliteit van de gesprekken telt.

Voor de verschillende onderdelen waren punten te verdelen. Voor dataverbindingen konden providers maximaal 600 punten verdienen, voor spraakverbindingen maximaal 400.

Verbetering

Het Duitse telecomblad ‘Connect’ concludeert dat KPN, Vodafone en Tele2 hun resultaten sinds de meting van vorig jaar nog verder hebben verbeterd. Op bijna alle gebieden scoorden de drie netwerken beter in de metingen dan in de test van vorig jaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *