Simonlyvergelijken.net

T-Mobile gaat de snelheid van haar 4G-netwerk verhogen. Dat begint in de regio Woerden, waar de downloadsnelheden omhoog gaan naar maximaal 300 Mbps. Dat is mogelijk door het inzetten van het frequentiespectrum van het voormalige 3G-netwerk.

Ruimte vrij voor 4G

Steeds meer klanten kunnen gebruik maken van het 4G-netwerk, waardoor er mee ruimte vrijkomt op de oude 2G- en 3G-netwerken. T-Mobile wil die ruimte in de toekomst gaan gebruiken voor het bijschakelen van haar 4G-netwerk.

In 2012 heeft T-Mobile een compleet nieuw netwerk gebouwd, waarbij alle antennes en andere apparatuur hetzelfde zijn. Daardoor kan de provider nieuwe technieken snel implementeren, zonder dat een monteur iedere antenne fysiek moet bezoeken. Het voordeel voor de klant is dat de netwerkkwaliteit snel verbeterd kan worden.

Woerden

In Woerden gaat de helft van de frequentieruimte voor 3G naar het 4G-netwerk. Door de oude ruimte toe te voegen aan het nieuwe netwerk kan T-Mobile downloadsnelheden aanbieden tot 300 Mbps.

De provider is niet de enige die deze techniek wil gebruiken. KPN en Vodafone testen al langer met het bijschakelen van verschillende frequenties. Wel is T-Mobile de eerste provider die de oude 3G-frequenties gebruikt als ondersteuning voor het netwerk op 4G.

Nog niet maximaal

Het netwerk is nu veel sneller, maar het is nog niet maximaal. Dat komt doordat T-Mobile de verbinding op 4G afknijpt. Het limiet ligt namelijk op 120 tot 150 Mbps. Die snelheden halen klanten nooit in de praktijk.

In de praktijk behalen klanten snelheden van tussen de 40 en 80 Mbps. Dankzij de proef in Woerden is de capaciteit op het netwerk nu groter en kunnen klanten merken dat hun verbinding sneller wordt. In de toekomst is een snelheid van 120 of 150 Mbps niet ondenkbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *