Simonlyvergelijken.net

T-Mobile vergroot de Internet XL-bundel uit de Stel Samen en Stel Bij-abonnementen. De bundel wordt bijna twee keer zo groot: de grootte gaat van 12 naar 20 MB. De wijziging gaat op 6 juni in.

Grotere behoefte aan extra data bij Internet XL-bundel

Volgens T-Mobile hebben veel gebruikers behoefte aan extra data. Daarom heeft de provider besloten de grootste bundel nog groter te maken. Daarmee volgt de mobiele aanbieder andere providers, die de afgelopen tijd ook met grote bundels kwamen.

Huidige en nieuwe abonnees krijgen de hogere datalimiet vanaf 6 juni, blijkt uit de informatie van de provider. De prijs verandert niet; die blijft dertig euro per maand. Daarnaast zijn er basiskosten van tien euro en eventuele extra kosten voor belminuten. De aanbieder geeft kortingen bij contracten van één of twee jaar. De kleinere bundels van 1 GB, 3 GB en 6 GB worden niet aangepast.

Onbeperkt internet

De verhoging van de datalimiet staat niet op zichzelf. Vorige week introduceerde T-Mobile namelijk ook al onbeperkt internet. Met die bundel kunnen klanten voor honderd euro per maand onbeperkt internetten op hun smartphone. Wie het internet op een ander toestel gebruikt door middel van tethering, kan maximaal 20 GB verbruiken.

Video’s worden verkleint naar 480p. Streams in hogere resolutie tellen mee voor de limiet van 20 GB. Volgens de ACM zit er een kans in dat het aanbod niet ma. Het abonnement zou ‘op gespannen voet staan’ met de wetgeving rondom netneutraliteit.

Trend

Op dit moment experimenteren meer providers met grote databundels. Zo biedt Tele2 een abonnement van 24 GB, KPN 20 GB en Vodafone heft zelfs 25 GB data. Dat is dan ook het duurste abonnement op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *