Simonlyvergelijken.net

T-Mobile begint met de uitrol van de zogenaamde ‘Triple Carrier Aggregatie’-technologie in haar 4G-netwerk. Bij deze technologie combineert de provider verschillende frequentiebanden, waardoor de capaciteit en snelheid van het netwerk omhoog gaat.

Capaciteit vergroten

T-Mobile vergroot de capaciteit van haar 4G-netwerk. Het netwerk zat nog lang niet aan de grenzen, maar toch kijkt de provider al naar uitbreiding. Het telecombedrijf verwacht dat het dataverkeer op het netwerk van T-Mobile ieder jaar met 60 procent zal toenemen. In de komende jaren gaat het netwerk waarschijnlijk nog harder groeien.

Voorheen gebruikte de provider al frequenties in de 900 MHz en 1800 MHz frequentieband. Nu wordt daar ook de helft van het spectrum van T-Mobile in de 2100 MHz band aan toegevoegd. Daardoor wordt de capaciteit groter, waardoor de snelheid omhoog kan. De provider testte eerder al met de nieuwe technologie in Woerden.

Netwerk opnieuw opgebouwd

Tussen 2012 en 2014 heeft T-Mobile haar netwerk helemaal opnieuw opgebouwd. Daar plukt de aanbieder nu de vruchten van. Overal in het land staan nu exact dezelfde antennes, waardoor T-Mobile met één druk op de knop overal in het land de wijzigingen kan doorvoeren.

Uitrol sneller netwerk

In één dag tijd zijn op 450 antennes de nieuwe frequenties geactiveerd. Daarom kunnen nu al 90 dorpen en steden in Nederland profiteren van de extra capaciteit en de vergrote snelheid.

Binnenkort rolt de provider de nieuwe techniek landelijk uit. Daarmee kunnen klanten van T-Mobile in heel Nederland downloadsnelheden profiteren van downloadsnelheden tot maar liefst 300 Mbps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *