Simonlyvergelijken.net

T-Mobile heeft de aanmeldfase voor de pilot ‘4G Voor Thuis’ stopgezet. Geïnteresseerden kunnen zich niet meer aanmelden, omdat de pilot het maximum aantal deelnemers heeft bereikt. De provider maakte eind december bekend breedband internet via het 4G-netwerk te willen inzetten als alternatief voor een vaste internetverbinding.

Strijd tussen KPN en T-Mobile
T-Mobile is niet de eerste provider die test met het inzetten van 4G als alternatief voor een vaste internetverbinding. Concurrent KPN test daar ook mee. KPN test alleen in de buitengebieden, T-Mobile test de verbinding door het hele land. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de provider actief gaat concurreren met vaste internetaanbieders.

In november maakte KPN als eerste bekend op kleine schaal haar 4G-netwerk te willen inzetten om huishoudens in buitengebieden te voorzien van snel internet. KPN biedt daarvoor twee abonnementen, zonder onbeperkt internet.

Grote hoeveelheden dataverkeer
Een beperkt aantal deelnemers kon zich aanmelden voor de pilot ‘4G voor thuis’. Daarmee kunnen zijt huis gebruikmaken van een databundel van 30, 100 of zelfs 200 gigabyte dataverkeer. De bundel geldt alleen overdag, want ’s avonds en in het weekend mag men onbeperkt internetten.

Vandaag de dag beschikken nog zeker 500.000 huishoudens niet over een vaste breedband internetaansluiting. Zij wonen te ver weg van de centrales, en hebben geen glasvezel. Dat komt vooral voor in buitengebieden en op het platteland. Mobiele aanbieders willen nu testen of 4G een goed alternatief is.

T-Mobile betere deal
Op het moment lijkt het alsof T-Mobile de betere deal heeft. Bij het goedkoopste abonnement krijgt de deelnemer bij deze provider 30 gigabyte dataverkeer. Bij KPN is dat 10 gigabyte per maand. Het abonnement van 50 euro biedt bij KPN slechts 50 gigabyte per maand. Bij T-Mobile heeft de deelnemer voor een tientje meer 100 gigabyte dataverkeer per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *