Simonlyvergelijken.net

T-Mobile stopt in januari 2019 met de ondersteuning van MMS. Het was ooit bedoeld als de opvolger van SMS, maar het is nooit een succes geworden.

MMS: SMS met plaatjes

In 2002 werd MMS geïntroduceerd in Nederland. Destijds was het een hele innovatie, want voor het eerst kon men foto’s naar elkaar verzenden. Ook video’s en geluidsopnames konden verstuurd worden via de dienst.

Toenmalige aanbieder Ben was de eerste provider die de dienst aanbood. Het telecombedrijf kwam met grote campagnes rondom de eerste cameratelefoon. Het idee was dat MMS de omzet uit het versturen en ontvangen van berichten flink omhoog zou sturen. Dat is nooit realiteit geworden: veel gebruikers hadden problemen met de juiste instellingen voor hun telefoon.

T-Mobile zet mededeling in voetnoot

T-Mobile maakte het stoppen met MMS niet officieel bekend. Het stond sinds het ingaan van de nieuwe abonnementen in de prijslijsten die online beschikbaar zijn. Op techwebsite Tweakers schreven verschillende gebruikers over een voetnoot: “De MMS Dienst zal per januari 2019 niet langer worden aangeboden.”

WhatsApp geeft het laatste zetje

Dat T-Mobile stopt met MMS, komt door de populariteit van messaging apps. WhatsApp heeft de doodsteek gegeven voor MMS. In 2009 zetten Jan Koum en Brian Acton de berichtendienst op de kaart. Met de dienst was het mogelijk op buiten het mobiele dataverkeer gratis berichten met foto’s, video’s en geluidsopnames te sturen en te ontvangen.

WhatsApp kreeg de voorkeur van veel gebruikers, omdat de dienst veel geld bespaarde. Het was goedkoper dan SMS en veel goedkoper dan MMS. Met de komst van WhatsApp werd steeds minder gebruik gemaakt van SMS en MMS. Uiteindelijk betekent dat nu voor MMS het einde van een tijdperk. Of, en wanneer andere providers ophouden met het aanbieden van de dienst, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *