Simonlyvergelijken.net

T-Mobile wil binnenkort beginnen met een publieke bèta test voor haar nieuwe videodienst Knippr. De dienst moet gaan concurreren met KPN Play, dat in december werd aangekondigd. De provider heeft nog geen exacte startdatum genoemd.

Selectie
T-Mobile kondigde eerder aan op zoek te zijn naar klanten die de dienst wilden testen. Inmiddels hebben de uitverkorenen een e-mail gekregen dat zij zijn geselecteerd en dat de test binnenkort gaat beginnen. Wanneer dat precies is, wordt nog niet genoemd.

Met de dienst Knippr krijgt de gebruiker complete controle over het TV-aanbod. In december claimde T-Mobile dat de dienst de televisiemarkt daardoor drastisch zal veranderen.

Internet voor televisie
Bij zowel KPN Play als Knippr wordt een internetverbinding gebruikt om televisie te kijken. Daarbij maakt het niet uit of de verbinding vast of mobiel is. Voor de dienst hoeven gebruikers geen alles-in-één-abonnement af te sluiten.

Meer details worden in de komende weken bekend. Het lijkt er wel op dat klanten voor een vast bedrag per maand een basis aanbod van Nederlandse TV-zenders krijgen. Ze kunnen dan zelf bepalen welke zenders zij afnemen. Er wordt dan niet meer betaald voor zenders waar men niet naar kijkt.

Niet uitsluitend voor T-Mobile klanten
Knippr wordt voor iedereen beschikbaar. Wie geen klant is van T-Mobile, kan dus gewoon gebruikmaken van de dienst. Het komt beschikbaar via apps voor smartphones en tablets. Volgens T-Mobile wordt het ook mogelijk om te streamen via Chromecast of Apple Airplay.

T-Mobile heeft al laten weten in gesprek te zijn met bijna alle zenders, inclusief online videodiensten. De provider wil vanaf begin 2016 een zo breed mogelijk aanbod aan te kunnen bieden. Prijzen en beschikbaarheid worden op een later tijdstip bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *