Simonlyvergelijken.net

Mobiele provider T-Mobile schrapt voorlopig de beperkingen van het abonnement waarmee klanten gebruik kunnen maken van onbeperkt internet. Het bedrijf kondigde vorige week aan dat klanten straks onbeperkt kunnen internetten. Daar bleken toch wat haken en ogen aan te zitten, waardoor het mogelijk in strijd was met de wet op Neutneutraliteit.

Onbeperkt internet bleek niet onbeperkt

Vorige week kondigde T-Mobile het zogenaamde ‘Oneindig Online’-abonnement aan. Dat is een abonnement waarbij klanten gebruik mogen maken van onbeperkt internet. Vanaf 6 juni wordt het abonnement verkocht voor 90 euro per maand. Maar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) betwijfelde of zo’n abonnement wel mag.

De Autoriteit vond het onacceptabel dat het abonnement voorwaarden stelt aan tethering en bovendien streaming video comprimeert. Bij tethering (het gebruiken van een smartphone als modem of hotspot) geldt namelijk een limiet van 20 GB. Dat mag niet, vindt de ACM. Onbeperkt zou ook echt onbeperkt moeten zijn.

Beperkingen achterwege

De provider heeft nu besloten om alle beperkingen eerst maar achterwege te laten. T-Mobile wil eerst helder krijgen in hoeverre het wel of geen voorwaarden mag stellen aan het gebruik van het abonnement.

Om daar achter te komen gaat de provider in de komende maanden samen met de Autoriteit Consument en Markt bekijken hoe het abonnement wel aangeboden kan worden. Daarvoor mag het abonnement niet meer in strijd zijn met de wet op Netneutraliteit.

Stabiliteit en gebruikservaring

Hoe ‘Oneindig Online’ er straks definitief uit komt te zien, blijft nog een vraag. De provider zegt stabiliteit en gebruikservaring voorop te stellen. Het abonnement met onbeperkt internet – zonder voorwaarden – is vanaf vandaag verkrijgbaar bij T-Mobile. Het abonnement kost 90 euro en kan gecombineerd worden met een Stel Samen- of Stel Bij-abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *