Simonlyvergelijken.net

T-Mobile gaat voortaan de prijs van een telefoontoestel apart vermelden bij een reclame-uiting als die telefoon wordt meegeleverd bij een abonnement. Dat opzienbarende nieuwtje liet Mark Klein, directeur T-Mobile Nederland, optekenen in een interview met het Algemeen Dagblad. In datzelfde interview blijkt dat KPN en Vodafone nog niet zover zijn, maar dat de Consumentenbond hen daar wel toe beweegt.

Het is een veelgehoorde klacht dat een abonnement met toestel uiteindelijk duurder is dan een kaal sim-onlyabonnement. Door het meerjarige contract van het abonnement is vaak onduidelijk wat de consument na de contractperiode betaald heeft voor het toestel en of hij of zij wellicht goedkoper uit was geweest met enkel en alleen een simkaart. De Consumentenbond oppert al langer om onder meer het woord ‘gratis’ te schrappen uit reclame-uitingen die het aangaat.

Klein benadrukt dat er met de maatregelen genomen door de van oorsprong Duitse aanbieder voortaan geen verborgen kosten meer zullen zijn. Dat mede gegeven door het feit dat er een hele versoepeling van regelingen bij inbegrepen zit. Zo kan een klant voortaan zelf maandelijks zijn abonnement aanpassen en kiezen hoelang het abonnement loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *