Simonlyvergelijken.net

De Nederlandse tak van T-Mobile is niet langer te koop. Moederbedrijf Deutsche Telekom heeft het uit de verkoop gehaald. Sinds het najaar van 2015 gingen er geruchten rond een overname, waarmee geld moest vrijkomen voor activiteiten in andere landen. Dat gaat nu niet door.

Hoge vraagprijs
Deutsche Telekom wilde een flinke zak geld voor T-Mobile Nederland zijn. De mobiele aanbieder moest zo’n 2,5 tot 3 miljard euro opleveren. Er waren genoeg geïnteresseerden, maar uiteindelijk ketsten deals af.

Volgens ingewijden wilde Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, T-Mobile Nederland over nemen. De prijs die Deutsche Telekom wilde zien, was te hoog voor het bedrijf. Uiteindelijk zouden alleen Warburg Pincus en Apollo Global Management nog in gesprek zijn.

Geruchten
Er gingen geruchten dat Deutsche Telekom KPN zou willen kopen, om zo direct de grootste speler te worden met een vast en mobiel netwerk. Daarvoor zou het bedrijf dan eerst haar Nederlandse tak in Nederland moeten afstoten. Dat bleef slechts een gerucht; het bedrijf wilde nooit bevestigen dat het interesse zou hebben in KPN.

Joint venture
Kortgeleden werd bekend dat Ziggo en Vodafone een joint venture zouden starten in Nederland. Dat gooide definitief roet in het eten. Door samen te werken ontstaat er een tweede bedrijf met zowel een vast als een mobiel netwerk. Daarmee neemt de concurrentie op de markt verder toe.

Meer concurrentie betekent meer druk op de prijzen en de omzet. Daarmee zou een overname van T-Mobile Nederland extra risicovol maken. Omdat er nu geen partijen meer geïnteresseerd zijn in de Nederlandse tak, heeft Deutsche Telekom de provider uit de etalage gehaald. Wel onderstreept het moederbedrijf dat het de mogelijkheid heeft om andere deals te sluiten op de Nederlandse telecommarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *