Simonlyvergelijken.net

T-Mobile begint met de voorbereidingen om haar GSM-netwerk uit te faseren. Door de komst van het nieuwe 4G-netwerk is het oude netwerk niet meer nodig. Het uitfaseren van het netwerk kent wel een nadeel: klanten die geen verbinding kunnen maken met 3G of 4G gaan een slechter ontvangst ervaren.

4G als nieuwe standaard

T-Mobile ziet 4G als de nieuwe standaard voor mobiele telefonie in het algemeen. GSM is al verouderd; het stamt uit de jaren ’90. Het is daarmee de oudste nog actieve standaard voor mobiele telefonie. Moderne netwerken als 3G en 4G zouden de taken van GSM kunnen overnemen.

De dekking van de 3G- en 4G-netwerken is bij verschillende providers namelijk al landelijk. Hetzelfde geldt voor T-Mobile. Daarmee is het oude netwerk er klaar voor om te verdwijnen. De provider neemt een voorschot op de uitfasering ervan. Die tips ontvangt GSMHelpdesk.nl.

T-Mobile waarschuwt voor dekkingsproblemen

De provider waarschuwt wel voor dekkingsproblemen. Klanten die nog met 2G bellen kunnen een slechter bereik ervaren. Het telecombedrijf raadt hen aan over te stappen op een toestel die tenminste ondersteuning voor 3G (UMTS) biedt. Wie dat niet doet, zal mogelijk niet meer optimaal te bereiken zijn.

Klanten van T-Mobile krijgen een aanbod van de provider om over te stappen zonder een al te grote investering te moeten doen op een nieuwe mobiele telefoon. Op die manier probeert het telecombedrijf te voorkomen dat klanten met een ouderwetse GSM telefoon vertrekken.

Uitfasering

Veel Nederlandse providers hebben licenties om 2G, 3G en 4G-frequenties te mogen gebruiken. Sinds 2012 mogen telecomaanbieders zelf beslissen op welk netwerk zij inzetten. De focus ligt nu vooral op 3G en 4G. Daarom verwachten telecomexperts dat GSM in 2020 zal verdwijnen. De frequentieruimte die daarbij vrij komt wordt dan bij 3G of 4G toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *