Simonlyvergelijken.net

T-Mobile neemt de dienst ‘Vodafone Thuis’ over. Dat is opmerkelijk, want dat is een vaste dienst. T-Mobile had juist al haar eerdere vaste diensten afgestoten. Vodafone was verplicht haar vaste diensten te verkopen in verband met het samengaan met Ziggo.

Vodafone en Ziggo

Vodafone en T-Mobile hebben gezamenlijk bekendgemaakt dat T-Mobile de vaste diensten overneemt. Op dit moment is Vodafone bezig om een joint venture op te zetten met Ziggo. Beide bedrijven maakten eerder dit jaar bekend aamen verder te willen gaan.

De twee aanbieders kregen onder voorwaarden toestemming voor een samengang. Eén van die voorwaarden was dat Vodafone haar vaste activiteiten zou afstoten en zich alleen nog zou storten op de mobiele markt. Ziggo is namelijk al één van de grootste spelers op de vaste markt. Zouden de twee bedrijven zich samen op de vaste markt richten, dan zou er sprake kunnen zijn van oneerlijke concurrentie.

T-Mobile neemt over

T-Mobile heeft de activiteiten overgenomen. Onder welke voorwaarden dat gebeurt, is niet bekend. Daarnaast hebben de betrokken partijen ook niet bekendgemaakt hoeveel geld er met de overname gemoeid is. Op dit moment heeft de dienst ‘Thuis’ zo’n 150.000 klanten.

Het is opmerkelijk dat juist T-Mobile de vaste diensten overneemt. In het verleden heeft de mobiele aanbieder haar vaste diensten juist afgestoten. Het telecombedrijf kreeg in 2007 al de vaste diensten van Orange in handen, maar dezen werden afgestoten. De vaste diensten hebben toen uiteindelijk de naam ‘Online’ gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *