Simonlyvergelijken.net

De Nederlandse tak van T-Mobile heeft een onderscheiding gekregen voor de manier waarop het omgaat met betalingsachterstanden. De mobiele aanbieder krijgt de prijs van het eigen moederbedrijf: Deutsche Telekom.

Sociaal Belteam
De onderscheiding wordt vooral gegeven voor het ‘Sociaal Belteam’. Dat team neemt contact op met klanten met een betaalachterstand, om samen tot een betaalafspraak te komen. Uit de praktijk blijkt dat veel mensen sneller gaan betalen als er rekening wordt gehouden met de persoonlijke situatie. T-Mobile verdubbelt daarom ook het aantal medewerkers binnen het team.

De aanpak van T-Mobile Nederland past helemaal binnen het beleid van de overheid. Die probeert om stapeling van schulden en de maatschappelijke problemen die daarmee samenhangen tegen te gaan. De Nederlandse tak van de mobiele provider werkt samen met andere telecombedrijven, schuldhulpverleners en de overheid.

Lesprogramma
Het moederbedrijf roemt de Nederlandse afdeling ook om de ontwikkeling van een lesprogramma voor basisscholen. De mobiele aanbieder ontwikkelde deze samen met het ministerie van Financiën. Medewerkers van T-Mobile gaan bij basisscholen langs om voorlichting te geven over de kosten van smartphones.

Het telecombedrijf werkt ook mee aan een financieel café. Dat is een inloopspreekuur voor volwassenen met vragen over schulden. Daarnaast werkt de provider mee in de Coalitie van Schuldeisers. Dat is een landelijk samenwerkingsverband tussen bedrijven die vaak te maken krijgen met betalingsachterstanden. In de coalitie zitten ook banken, energiebedrijven en deurwaarders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *