Simonlyvergelijken.net

T-Mobile Nederland meldt een recordaantal pre-orders voor de iPhone 7. Niet alleen in Nederland is de nieuwe smartphone van Apple populair; ook de Amerikaanse tak meldt nu al de beste pre-sale van de afgelopen vier jaar.

Zwarte iPhone 7 is populairst

Het aantal pre-orders ligt volgens T-Mobile ‘significant hoger’ dan die van de Iphone 6 (Plus) en de iPhone 6s (Plus), zegt de provider tegen Telecompaper. De kleuren ‘Black’ en ‘Jet Black’ zijn het vaakst besteld.

Woordvoerder Kathleen Loods denkt dat de goede verkoop vooral te maken heeft met de ‘wave’ waarin Nederland zit: “Het is vrij bijzonder dat Nederland voor het eerst in de geschiedenis bij de landen zit die de nieuwe iPhone als eerste mogen verkopen.” De eerste klanten ontvingen hun nieuwe iPhones afgelopen vrijdag.

Geen nieuwe cijfers

Apple kondigde een paar dagen na de presentatie op 7 september aan geen cijfers meer prijs te geven over het aantal verkochte iPhones. De Amerikaanse tak van T-Mobile lichte wel een tipje van de sluier op, door bekend te maken een record aantal pre-orders voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te hebben ontvangen. Nu volgt ook de Nederlandse T-Mobile.

Het nieuwste vlaggenschip van Apple heeft een water- en stofdichte behuizing, een feller scherm en een quadcore A10-processor. Daarnaast is het de eerste iPhone met stereospeakers.

Eerste verkopen

Afgelopen vrijdag gingen in Nederland en België de eerste toestellen over de toonbank, maar lange wachtrijen bleven uit. Dat komt doordat klanten hun toestel online konden reserveren en komen ophalen of thuisbezorgd kregen.

KPN verbond er zelfs een actie aan en liet het nieuwe toestel afleveren door een medaillewinnaar van de Olympische Spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *