Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder T-Mobile mag de naam ‘Unlimited NL&EU’ blijven houden. De provider heeft die naam gegeven aan een abonnement met onbeperkte data, belminuten en een onbeperkt aantal sms’jes. Een consument had de naam aangevochten bij de Reclame Code Commissie.

Misleiding

Een lid van de techsite Tweakers diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie, omdat T-Mobile klanten zou misleiden. De provider duidt de onbeperkte abonnementen aan als ‘Unlimited NL&EU’ en ‘Unlimited NL,EU&USA’, terwijl in het buitenland het onbeperkte deel maar zestig dagen geldig is. Daarna geldt op data een limiet van 10 gigabyte per maand.

T-Mobile maakt beperkingen duidelijk

De Reclame Code Commissie is het niet eens met de klacht. Dat blijkt uit een uitspraak die online staat. Volgens de Commissie laat T-Mobile op voldoende manieren merken dat er beperkingen gelden voor de abonnementen. In de videocommercial wordt bijvoorbeeld een sterretje getoond, met meer uitleg over de beperkingen.

“Voor zover men op basis van de enkele inhoud van de post al zou menen dat in Nederland en in elk land buiten Nederland precies dezelfde voorwaarden gelden voor het onderhavige product, wordt na aanklikken van de in de post opgenomen link voldoende duidelijk dat dit niet het geval is”, onderbouwt de Reclame Code Commissie.

Beroep

Het lid van Tweakers overweegt in beroep te gaan bij het College van Beroep. Daar betalen personen dertig euro voor, personen betalen vijfhonderd euro. De abonnementen van T-Mobile worden sinds januari aangeboden.

Het onbeperkte abonnement houdt in dat klanten binnen Nederland onbeperkt bellen, sms’en en mobiel internetten voor 35 euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *