Simonlyvergelijken.net

T-Mobile Nederland krijgt aanstaande maandag een bod van investeringsmaatschappijen Warburg Pincus en Apollo. Dat schrijven bronnen van persbureau Reuters. Volgens de bronnen staat de mobiele aanbieder op het verlanglijstje van de investeerders.

3 miljard euro
Moederbedrijf Deutsche Telekom wilde niet reageren op het gerucht. Dat zelfde geldt voor Warburg Pincus en Apollo. Als de berichten van de bronnen kloppen, zal er meer dan drie miljard euro gemoeid zijn met een mogelijke overname.

Dat staat gelijk aan het bedrag dat Deutsche Telekom op z’n minst wil hebben voor de Nederlandse tak van T-Mobile. Krijgt het moederbedrijf geen 3,6 miljard euro voor de mobiele aanbieder, dan houdt Deutsche Telekom de Nederlandse afdeling aan.

Geen onbekende
Warburg Pincus is geen onbekende speler op de Nederlandse telecommarkt. Tot begin 2013 had de investeringsmaatschappij een groot aandeel in kabelmaatschappij Ziggo. Uiteindelijk werd de kabelmaatschappij overgenomen door Liberty Global.

Liberty Global werd aanvankelijk ook gezien als overnamekandidaat, maar de bronnen van Reuters melden dat dit niet meer het geval is. Het bedrijf exploiteert in Nederland Ziggo. Via Ziggo probeert Liberty Global een samenwerkingsverband met Vodafone op te starten. Als dat lukt, wordt Vodafone opeens de op één-na-grootste speler op de alles-in-een-markt. Een bod op T-Mobile is dan niet meer interessant.

In de etalage
Dat T-Mobile in de etalage staat, is al langer bekend. Inmiddels waren al verschillende overnamekandidaten genoemd, waarvan Liberty Global lange tijd de meest waarschijnlijke was. Deutsche Telekom wil van de Nederlandse tak van T-Mobile af, omdat het zich in een zeer competitief speelveld bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *