Simonlyvergelijken.net

T-Mobile heeft er in 2016 69.000 klanten bijgekregen. Daarmee groeide het klantenbestand naar ruim 3,7 miljoen klanten. Het aantal abonnees steeg met 6,5 procent, maar het aantal prepaid gebruikers daalde.

Eerste stijging in jaren

Jarenlang daalde het klantenbestand van T-Mobile. Nu stijgt het aantal klanten voor het eerst weer. Dat het aantal klanten afnam, kwam doordat  uitstroom van prepaid klanten hoger was dan de instroom van nieuwe abonnees.

In het afgelopen jaar heeft de provider deze trend weten te doorbreken. Over heel 2016 kreeg de Nederlandse tak van het telecombedrijf er 69.000 nieuwe klanten bij. Dat blijkt uit de nieuwste jaarcijfers.

Prepaid klanten verlaten T-Mobile

Wat opvalt aan de jaarcijfers, is dat er geen houden aan lijkt te zijn als het gaat om prepaid klanten. Zij verlaten de provider massaal. Over heel 2016 verloor T-Mobile zo’n 114.000 prepaid gebruikers. Dat is overigens een trend die voor de hele markt geldt. Steeds meer mensen stappen over naar een sim only abonnement.

De omzet daalde ook dit jaar weer. De provider genereerde in 2016 een omzet van ruim 1,3 miljard euro. Dat is 4,5 procent minder dan in 2015. T-Mobile ziet wel een lichtpuntje, want mede dankzij de introductie van datavrije muziek groeide de omzet in het laatste kwartaal van vorig jaar. De omzet was 4,7 procent hoger dan in het laatste kwartaal van 2015.

Aanvaller

Een tijdlang wilde moederbedrijf Deutsche Telekom T-Mobile verkopen, maar dat lukte niet. Dat kwam vooral doordat het klantenbestand flink was gekrompen. Daarom mag de Nederlandse tak nu wat vrijer de markt bespelen. Op de Nederlandse markt wordt de provider daarom neergezet als een aanvaller. Daarom kwam de mobiele aanbieder onlangs met unlimited abonnementen en werd datavrije muziek geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *