Simonlyvergelijken.net

De partij die T-Mobile Nederland wil kopen, moet meer dan 3 miljard euro voor de mobiele aanbieder betalen. Dat zeggen bronnen tegen het persbureau Reuters. APAX en CVC zouden in een vergevorderd stadium zijn met hun biedingen op T-Mobile Nederland.

Te koop
Eerder werd al bekend dat de Nederlandse T-Mobile waarschijnlijk wordt verkocht. De Zwitserse zakenbank Credit Suise zou belangstellenden helpen om een bod op de provider uit te brengen. In oktober doken ook al geruchten op dat de aanbieder van mobiele telefonie in de etalage zou staan.

Diverse investeringsmaatschappijen hebben volgens Reuters interesse getoond in een overname van de provider. Moederbedrijf Deutsche Telekom zou daarvoor zo rond de 3 miljard willen zien. Geen van de bedrijven willen ingaan op de speculaties.

Overname door moederbedrijf Ziggo
Volgens bronnen wil het telecombedrijf Liberty Global de provider kopen. Dat is het moederbedrijf van de aanbieder Ziggo. Liberty Global zou ongeveer 3 miljard euro voor T-Mobile Nederland over hebben. Investeringsmaatschappijen willen zelfs 4 miljard euro betalen.

Deutsche Telecom zou de Nederlandse tak van het bedrijf willen verkopen vanwege de sterke concurrentie in Nederland. Steeds meer consumenten kiezen voor alles-in-een-abonnementen, in plaats van een aparte provider voor vaste telefonie, een aparte provider voor mobiele telefonie, een aparte aanbieder voor internet en een aparte aanbieder voor TV. Omdat T-Mobile alleen een mobiele aanbieder is, kan het bedrijf niet meegaan in de alles-in-één trend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *