Simonlyvergelijken.net

De provider T-Mobile kondigt een nieuwe dienst aan: Knippr. Het is een mobiele TV dienst, die moet gaan concurreren met KPN Play. Het bedrijf gaat de eigen televisiedienst in 2016 in gebruik nemen. Volgens T-Mobile gaat de manier waarop mensen TV kijken ‘drastisch veranderen’.

Zelf controle
Met de ‘drastische verandering’ doelt T-Mobile op het televisieaanbod. De consument krijgt daar zelf volledige controle over. In veel opzichten lijkt Knippr op KPN Play. Bij beide diensten is er een ‘Over The Top’-dienst. Daarmee kan de mobiele of vaste internetverbinding gebruikt worden om TV te kijken.

Voor Knippr hoeven klanten geen alles-in-een-abonnement af te sluiten. Wie een smartphone heeft, kan met de internetverbinding TV kijken. Mogelijk is daar wel een extra abonnement voor nodig.

Voor iedereen
De dienst komt voor iedereen beschikbaar. Dat houdt in dat consumenten die geen abonnement bij T-Mobile hebben, het alsnog kunnen gebruiken. Daarbij wordt het mogelijk om TV te streamen naar bijvoorbeeld een chromecast of apple Airplay.

Om Knippr te gebruiken is alleen een internetverbinding nodig. Dat kan zowel een 3G of 4G-verbinding als een vaste internetverbinding zijn.

Alle zenders
T-Mobile heeft gemeld nog met alle zenders in gesprek te zijn. Daarmee worden niet alleen de gebruikelijke televisiezenders bedoeld, maar ook online videodiensten. Op die manier wil de provider in 2016 een zo breed mogelijke keuze kunnen aanbieden.

Wat Knippr gaat kosten en wanneer het daadwerkelijk wordt uitgerold, wordt later bekendgemaakt. Wel is al bekend dat de dienst maandelijks opzegbaar is. De klant zal zelf televisie zenders kunnen kiezen. Op die manier kan men flink besparen op de rekening, belooft T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *