Simonlyvergelijken.net

T-Mobile kunnen vanaf vandaag een klein deel van hun Nederlandse databundel in het buitenland gebruiken. Daarvoor rekent de provider geen extra kosten. Iedere maand kunnen klanten tussen de 50 en 250 MB uit hun databundel in het buitenland gebruiken.

Stel Samen en Stel Bij

Wie een zogenaamd ‘Stel Samen en Stel Bij’-abonnement heeft, kon al gratis onbeperkt sms’en en 120 minuten per maand bellen in- en vanuit andere landen in de Europese Unie. Vanaf vandaag kunnen zij ook een klein deel van hun databundel gebruiken in andere EU-landen.

Klanten met een Internet XS- of Internet S-bundel mogen vanaf vandaag maandelijks 50 MB uit hun Nederlandse bundel in andere EU-landen verbruiken. Wie een Internet M-bundel heeft, mag 100 per MB per maand verbruiken. Voor klanten met een Internet L- of Internet XL-bundel geldt dat zij de maximale limiet van 250 MB per maand vanuit de Nederlandse bundel in de EU mogen gebruiken.

Aparte databundel in het buitenland

Zodra de maximale hoeveelheid data is bereikt, wordt de internetverbinding afgekapt. De klant krijgt dan de keuze een Travel & Surf-bundel af te nemen. Daarmee kan voor een vaste bedrag een dag, week of maand een bepaalde hoeveelheid dataverkeer in andere EU-landen verbruikt worden. Zo’n bundel kost maximaal 25 euro.

Roamingregels

Per 30 april moeten telecomproviders hun tarieven voor het gebruik van een telefoon binnen andere landen in de EU verlagen. Ze mogen dan alleen nog een toeslag bovenop de tarieven rekenen. Vanaf 2017 moeten de extra kosten voor roaming helemaal verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *