Simonlyvergelijken.net

T-Mobile gaat waarschijnlijk stunten met haar tarieven. De Nederlandse tak heeft van haar moederbedrijf de opdracht gekregen om de 1 miljoen klanten die het de afgelopen drie jaar heeft verloren, terug te winnen middels een ‘agressief prijsbeleid’. Dat schrijft Bloomberg.

Mislukte verkoop T-Mobile

Deutsche Telekom (DT) probeerde vorig jaar de Nederlandse tak van T-Mobile te verkopen, maar dat mislukte. Nu wil het moederbedrijf dat de mobiele aanbieder zo snel mogelijk een klantengroei laat zien. Daarom stuurt DT aan op het voeren van een agressief prijsbeleid.

De afgelopen drie jaar verloor de mobiele aanbieder 1 miljoen klanten in Nederland. De meeste klanten zijn vertrokken vanwege de unieke promoties of scherpere prijzen bij andere providers. Er wordt vaak overgestapt naar KPN en Tele2.

Interessanter met meer klanten

Met een agressief prijsbeleid hoopt het moederbedrijf van T-Mobile dat de Nederlandse tak fors meer klanten krijgt. Dat maakt de provider dan interessanter voor potentiële overnamekandidaten. Volgens Bloomberg heeft het bedrijf ook een veel te hoog bedrag voor de Nederlandse aanbieder gevraagd. Ondanks de afgeketste overname blijft de aanbieder in de etalage staan.

Klap in gezicht

De joint venture tussen Ziggo en Vodafone kwam als een enorme klap in het gezicht. Er ontstaat daarmee namelijk na KPN een tweede speler met zowel een vast- als een mobielnetwerk. Analisten voorspellen dat mobiele providers daarmee geen overlevingskansen meer hebben.

Het stunten met tarieven is geen nieuw idee. T-Mobile doet het al langere tijd in de Verenigde Staten en daar slaat het aan. Deutsche Telekom hoopt op hetzelfde succes in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *