Simonlyvergelijken.net

Mobiele aanbieder T-Mobile experimenteert met onbeperkte data. Het gaat om een experiment met een kleine groep klanten. De testgroep mag in bepaalde tijdsblokken nagenoeg onbeperkt internetten. Voor een paar euro kan de ‘onbeperkte’ bundel geactiveerd worden voor bijvoorbeeld een uur, de ochtend- en avondspits, een hele nacht, of een weekend.

Niet echt onbeperkte data

T-Mobile biedt niet helemaal onbeperkte data aan, er zit een maximum op van 5, 20 of 50 gigabyte. Dat zijn zulke grote bundels, dat het in de praktijk onhaalbaar lijkt om de bundel binnen een bepaalde tijd op te maken. Daardoor lijken het bundels te zijn waarmee ongelimiteerd geïnternet kan worden. De prijs varieert van 2 tot 5 euro.

De provider heeft een groep klanten geselecteerd die kunnen kiezen voor een bundel van een uur, voor de ochtendspits, voor de avondspits, voor de nacht of voor een weekend. Deze klanten kunnen één bundel per keer activeren door een SMS te sturen naar 2244, met de bijbehorende code van de bundel. Ze mogen een maand lang onbeperkt veel bundels activeren.

Streamen van video en audio

De bundels zijn vooral interessant voor klanten die normaal gesproken een relatief kleine databundel hebben, maar in de ochtend- en avondspits graag video en audio willen streamen. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om in de trein het journaal te bekijken, zonder zich druk te hoeven maken over het data verbruik. Een ander goed voorbeeld is een databundel voor een weekendje weg, zodat de klant het hele weekend Netflix kan kijken.

Het gaat om een experiment waarbij de prijzen en voorwaarden iedere week kunnen veranderen. Alleen klanten die willekeurig zijn geselecteerd kunnen gebruik maken van de tijdelijke bundels. Voor andere klanten gelden de gewone bundels en prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *