Simonlyvergelijken.net

T-Mobile gaat haar oude 3G-banden combineren om een nog sneller 4G-netwerk te kunnen leveren. KPN, Vodafone en T-Mobile verlengden deze maand hun vergunningen om op de 2100 MHz band te mogen uitzenden. Die band wordt nu gebruikt voor sneller 4G.

Testen
In eerste instantie gaat het om een test. De 2100 MHz-band wordt nu nog gebruikt voor het 3G-netwerk. Door een deel van de band te gebruiken voor 4G, kunnen T-Mobile klanten nog hogere snelheden op het netwerk behalen.

Officieel is er een bestemmingsplan voor de 2100 MHz-band; het is alleen bedoeld voor 3G. Maar doordat KPN, Vodafone en T-Mobile de vergunningen hebben verlengd, is het bestemmingsplan nu vrijgegeven. Dankzij het loslaten van dat plan, mag T-Mobile nu starten met het testen van 4G op de 2100 MHz band.

Snelheid opkrikken
Eerder dit jaar rolde T-Mobile 4G uit op de 1800 MHz band. Sinds vorig jaar combineert de provider ook delen van de 900 MHz band, de oude GSM-band. Dankzij die lage frequentie kan T-Mobile zowel het bereik als de snelheid opkrikken.

Op dit moment zijn er snelheden tot 225 Mbps haalbaar. In de toekomst kan die snelheid nog verder omhoog, door drie frequentiebanden te combineren voor één verbinding.

Flexibel
Voorlopig blijft het bij een test, maar T-Mobile wil wel een signaal uitgeven met de tests. De provider wil laten zien hoe flexibel het nieuwe mobiele netwerk is. De antennes van de provider kunnen op afstand worden bediend en kunnen uitzenden op ieder type netwerk, op iedere frequentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *