Simonlyvergelijken.net

T-Mobile breekt ook in Amerika waarschijnlijk de regels rondom netneutraliteit. Dat doet de provider met het aanbieden van een abonnement met ‘onbeperkt mobiel internet’. Dat zegt de burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF).

Videothrottling breekt netneutraliteit

Volgens de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation beperkt de provider de resolutie van video’s tot 480p, het zogenaamde ‘videothrottling’. De Amerikaanse versie van T-Mobile vraagt haar klanten zo’n 25 dollar per maand om die beperking op te heffen.

Dat is in strijd met de Amerikaanse wet op netneutraliteit, stelt de EFF.

Eerder deze zomer kwam de provider al in opspraak in Nederland met een vergelijkbaar abonnement en om een vergelijkbare reden.

Datalimiet en onbeperkt video

In Amerika heet de dienst ‘Binge On video’ en daarbij is een belangrijk verschil: de Amerikaanse T-Mobile biedt ook Netflix en Hulu aan. Die diensten kunnen buiten de databundel om bekeken worden. Het bekijken van video kan alleen in 480p. Voor alle andere diensten geldt wel een datalimiet.

Oneindig online in Nederland

In ons land kondigde T-Mobile het aanbieden van lage kwaliteit video aan als beperking van het Oneindig Online-abonnement. Daarnaast kon de telefoon ook niet op volle snelheid als mobiele hotspot worden gebruikt.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) stak daar een stokje voor en ging in gesprek met het telecombedrijf. Daar kwam uit eindelijk uit dat de provider toch maar van de beperkingen afzag. Of dat ook in Amerika kan gebeuren, moet nog duidelijk worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *