Simonlyvergelijken.net

T-Mobile heeft 13 muziekdiensten toegevoegd aan het aanbod van ‘Datavrije muziek’. Daarmee lijkt de provider te reageren op een discussie met de Nederlandse autoriteiten over de legaliteit van zulke aanbiedingen.

Datavrije muziek bij T-Mobile

Sinds oktober kunnen klanten van T-Mobile die een databundel van 6 gigabyte of groter hebben onbeperkt muziek streamen op hun telefoon. Dat gebeurt onder de noemer ‘Datavrije muziek’. Dataverkeer dat wordt gegenereerd door het luisteren naar muziek bij één van de aangesloten muziekdiensten wordt niet daadwerkelijk in rekening gebracht.

T-Mobile maakt nu bekend 13 nieuwe muziekdiensten toe te voegen aan het aanbod. Klanten met een bundel van 6 gigabyte of groter kunnen nu gebruikmaken van in totaal 19 verschillende muziekdiensten.

Diensten

De diensten die zijn aangesloten bij de provider zijn:
– Spotify;
– Napster;
– Deezer;
– Tidal;
– Nederland.fm;
– Hits NL;
– BesteHits.nl;
– Grandprix Radio;
– Hitz24;
– Intense Radio;
– MonsterHit Music;
– Neerlandika;
– OnlineRadio.nl;
– Puur.nl;
– Qmusic;
– Radio 8FM
– Radio Esperando;
– Soul Radio;
– Universe Radio;

Er zijn volgens de mobiele aanbieder nog 24 muziekdiensten in behandeling om ook onderdeel van het aanbod te worden.

Conflict met de overheid

T-Mobile heeft op het moment een conflict met de Nederlandse overheid over de legaliteit van zulke aanbiedingen. Datavrije muziek staat op gespannen voet met de Nederlandse wetgeving op het gebied van netneutraliteit.

In de wet staat namelijk dat aanbieders van internet geen onderscheid mogen maken tussen diensten. Providers mogen bepaalde diensten niet voortrekken of benadelen. Dat zou met het aanbod van datavrije muziek wel gebeuren.

Europese benadering

Volgens T-Mobile is datavrije muziek niet in strijd met de Europese regelgeving. Juist die regelgeving moeten de Europese lidstaten, volgens de provider, implementeren. De Autoriteit Consument en Markt heeft de zaak in onderzoek. Uiteindelijk kan het geschil leiden tot een juridische zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *