Simonlyvergelijken.net

T-Mobile neemt de vaste activiteiten van Vodafone over om minder risico te lopen als mobiele provider. Dat stelt moedermaatschappij Deutsche Telekom. Het moederbedrijf reageert daarmee op vragen van Telecompaper.

Vodafone Thuis naar T-Mobile

Eerder deze week werd bekend dat Vodafone Thuis is verkocht aan T-Mobile. Daarmee keert de mobiele provider terug op de vaste markt. Het telecombedrijf had eerder de vaste aanbieder Online.nl in handen, maar verkocht het in 2013 aan de M7 Groep.

Met de verkoop in 2013 stootte T-Mobile al haar vaste diensten af. De operator kwam daarna met op het mobiele netwerk gebaseerde diensten als Knippr (televisie) en ‘4G Voor Thuis’. Toen in juli ook de ongelimiteerde databundel ‘Oneindig Online’ verscheen, leek het erop dat de provider zich weer helemaal op de mobiele markt zou vestigen.

Sterke speler blijven

T-Mobile wil een sterke speler blijven. Daarom is de overname van Vodafone Thuis volledig logisch, verklaart een woordvoerder van Deutsche Telekom. Met de overname bindt Deutsche Telecom bijna 150.000 klanten extra aan zich.

Mobiel blijft wel het belangrijkste onderdeel van Deutsche Telecom, maar de vaste markt biedt meer zekerheid: “Nu lopen we minder risico als stand-alone mobiele operator door toegang tot de vast-mobiele markt, wat perfect past in onze geïntegreerde strategie”, zegt een woordvoerster van DT tegen Telecompaper.

Verplichte verkoop

Vodafone had geen andere keus dan haar vaste onderdelen te verkopen. De Europese Commissie verplichte de provider daartoe, vanwege de plannen om samen te gaan met Ziggo. Bij een samengang met Ziggo zou er sprake kunnen zijn van oneerlijke concurrentie, omdat beide bedrijven dan actie zijn op de vaste markt.

Volgens de Telegraaf is de kans groot dat T-Mobile binnenkort weer in de etalage wordt gezet en de aankoop daarom aantrekkelijk was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *