Simonlyvergelijken.net

T-Mobile begint met het aanbieden van ‘4G voor Thuis’. Dat is een alternatief voor internet via de vaste lijn thuis. Met de nieuwe dienst mikt de provider op huishoudens die last hebben van traag of instabiel internet via de vaste lijn. Er kunnen tot 32 apparaten tegelijk op een verbinding aangesloten worden.

Bundels

4G voor Thuis is bundels in combinatie met verschillende internetbundels. T-Mobile zal er drie gaan aanbieden: één van 25 GB, één van 50 GB en één van 100 GB. Klanten betalen daarvoor 30, 40 of 50 euro. Bij het afsluiten van het abonnement betaalt de klant in ieder geval 99,95 euro als eenmalige bijbetaling voor het benodigde 4G-modem.

De maximale snelheid die de provider op dit moment kan leveren is 120 Mbps. Of die snelheid wordt behaald, hangt af van bijvoorbeeld de afstand tot de mast, de drukte en of er mogelijke stoorzenders in de buurt zijn. Om te testen of 4G voor Thuis een geschikte oplossing is, kunnen klanten de nieuwe dienst eerst een maand proberen.

Onbeperkt internet met 4G voor Thuis

Klanten die een bundel van 50 GB of 100 GB afnemen, kunnen ’s nachts tussen 00.00 en 06.00 onbeperkt internetten. Daarbij wordt de verbruikte data niet afgetrokken van de maandelijkse internetbundel. Dat is vooral handig voor het downloaden van grote bestanden of het uitwisselen van back-ups.

Wie de bundel helemaal opmaakt, heeft geen verbinding meer. Buiten de bundel internetten is dus niet mogelijk. T-Mobile heeft dat besloten om onverwachte kosten tegen te gaan. Klanten kunnen de bundel wel aanvullen met 5 gigabyte, 25 gigabyte of 100 gigabyte.

Alleen voor particulieren

De nieuwe dienst is vooralsnog alleen bedoeld voor particulieren. T-Mobile heeft daarom vanaf het begin klanten betrokken bij de ontwikkeling van de dienst. Vorig jaar startte de aanbieder met een pilot voor 4G voor Thuis. Eind juni maakte de mobiele aanbieder bekend daar een vervolg aan te geven. In september maakte de provider bekend de uitrol van de dienst te plannen.

Vorig jaar liet T-Mobile nog aan Telecompaper 4G niet als vervanging te zien voor vast internet in buitengebieden. Nu biedt de provider dus wel een vervanging voor de vaste verbinding aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *