Simonlyvergelijken.net

T-Mobile is dinsdag begonnen met het activeren van het zogenaamde 4Gplus netwerk. Het streven is om binnen drie dagen het hele netwerk geactiveerd te hebben. De grootste delen van Nederland kunnen het snellere netwerk straks gebruiken.

Hogere downloadsnelheden
Met 4Gplus kunnen gebruikers nog hogere downloadsnelheden betalen. Ook de kwaliteit van telefoongesprekken gaan er op vooruit. Het is niet nieuw in Nederland; KPN, Vodafone en Tele2 bieden het al een tijdje aan.

T-Mobile werkt al langer aan het aanbieden van 4Gplus. De voorwaarde om het aan te bieden, is dat de provider meerdere frequenties met elkaar combineert. Theoretisch kunnen de snelheden bijna verdubbeld worden, tot een maximum van 225 Mbps.

Geschikte smartphones
Om het nieuwe netwerk te kunnen gebruiken is wel een geschikte smartphone nodig. De smartphone moet een zogenaamde ‘Cat6 LTE’-ondersteuning bieden. Op dit moment zijn er 33 smartphones verkrijgbaar die over die ondersteuning beschikken.

Het gaat dan vooral om de duurdere smartphones. Telefoons die de Cat6 LTE-ondersteuning hebben zijn bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6, de Apple iPhone 6S en 6S Plus, de LG G4, Nexus 6P, Nexus 5X, HTC One M9 en alle Sony Xperia Z3+ en Sony Xperia Z5-smartphones.

Landelijke dekking
Wie een geschikte smartphone heeft en in het midden of noorden van Nederland woont, kunnen gebruikmaken van de hogere 4G-snelheid. Daardoor laden webpagina’s, muziek en video nog sneller dan voorheen. Naar verwachting heeft op 13 januari 76 procent van de T-Mobile klanten dekking voor 4Gplus. Aan het eind van deze zomer hoopt T-Mobile een landelijke dekking voor 4Gplus te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *