Simonlyvergelijken.net

De storing die zich deze week voordeed op het netwerk van Vodafone, was landelijk. De provider kampte donderdag tot in de avond met de storing. Daardoor kon een onbekend aantal klanten niet bellen, sms’en of mobiel internetten.

Landelijke storing bij Vodafone

De storing was landelijk; vanuit heel Nederland kwamen berichten binnen van klanten die problemen hadden met bellen, sms’en en mobiel internetten. De storing had vooral effect op de mogelijkheid om te kunnen bellen via 4G, oftewel Voice over LTE (VoLTE). Veel klanten meldden problemen met het bellen. Net zoveel klanten meldden ook problemen met hun mobiele dataverbinding.

Storing begon in de middag

De eerste meldingen over de storingen verschenen op donderdagmiddag, rond halfvier. Pas om halfzeven kwam het bericht dat de storing was opgelost. Alle klanten konden weer optimaal gebruikmaken van het Vodafone-netwerk.

Wat de oorzaak van de storing is, is niet bekend. Volgens de mobiele aanbieder is de storing ontstaan in het 4G-netwerk. De problemen deden zich niet alleen voor op het 4G-netwerk, maar ook op het 3G-netwerk. Daarnaast waren er problemen met bellen en sms’en, wat via het 2G-netwerk gebeurt.

Kleine groep

Het aantal mensen dat kloeg over het niet kunnen bellen via 4G was klein. Dat zegt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad. Hoeveel mensen last hadden van de algehele storing, is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *