Simonlyvergelijken.net

Fiber Nederland heeft de aanbieder van onder andere mobiele telefonie Stipte overgenomen. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD). De telecomaanbieder was voorheen bekend als Scarlet Nederland.

Merknaam blijft
Aan de namen van beide bedrijven verandert niets. Dat zegt Martijn van Scherpenzeel, de directeur-eigenaar van Fiber. Hij was eerder ook de drijvende kracht achter de leverancier van groene energie Oxxio. Volgens hem kan de combinatie de grote telecomaanbieders nu ‘een beetje pijn doen.’

Fiber is, net als Stipte, een aanbieder van mobiele telefonie, vaste telefonie, internet en televisie. In Nederland zijn KPN en Ziggo de grootste spelers op dat gebied. Met de overname van Stipte probeert Fiber zich daar tussen te voegen. Stipte had geen eigen netwerk. Fiber heeft dat ook niet. Beide bedrijven huren capaciteit bij derden.

Wat is er betaald?
Wat er is betaald voor de overname en wat voor winst Van Scherpenzeel verwacht, wil hij geen uitspraken doen tegen over FD. Hij zegt alleen dat beide bedrijven nu in totaal 70 werknemers tellen en dat ze in heel Nederland diensten aanbieden.

Over Fiber en Stipte
Fiber bestaat nu drie jaar en wil zich onderscheiden als uitdager van de gevestigde orde. Het bedrijf zegt diensten aan te bieden die ‘het leven van de gebruikers leuker en makkelijker maken’. Eerder nam het bedrijf al een meerderheidsbelang in technologiebedrijf SmartAlarm, dat stroomcontacten en alarmdiensten maakt.

Stipte bestaat al langer. In 2004 heette het bedrijf nog ‘Scarlet’ en maakte het reclame met Beau van Erven Dorens. Vier jaar later werd Scarlet overgenomen door Belgacom. De Nederlandse tak van het bedrijf ging toen zelfstandig verder. De naam wijzigde naar Stipte. Nu is het bedrijf eigendom van Fiber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *