Simonlyvergelijken.net

De sterkte van de elektromagnetische velden van antenne-opstellingen in Nederland is in orde. Het Agentschap Telecom onderzocht afgelopen op 6 juni hoe hoog de veldsterktes waren. Volgens de instantie voldoen de veldsterktes aan de Europese normen.

Antennes beneden referentieniveau

Het Agentschap Telecom schrijft dat de sterktes van de geteste antenne-opstellingen ver onder het referentieniveau liggen. Binnen de Europese Unie zijn regels opgesteld over de straling en velden van antennes. In Nederland blijven eigenaars van antennes keurig binnen de kaders.

Om tot die conclusie te komen, deed het AT onderzoek op stations, bij een kerk en in een winkelstraat. Inspecteurs deden de metingen met een ontvanger op een statief. Niet alleen de straling van antennes voor mobiele telefonie werden gemeten, maar ook voor radio, televisie en WiFi.

Steekproeven

Om de zoveel tijd verricht het Agentschap Telecom metingen. Daarnaast doet de instantie ook steekproeven. Afgelopen maart deed het AT negen steekproeven bij antenne-installaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Daarbij wordt gekeken naar het spectrum tussen 100 KHz en 3.000 MHz.

Uit alle onderzoeken van het AT blijkt dat eigenaren van antennes zich aan de regels houden. Dat geldt niet alleen in Groningen, Friesland en Drenthe, maar ook in Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. In totaal heeft het AT 19 metingen verricht. Vorig jaar waren de veldsterktes ook in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *